Een toekomst voor de Kaaischool

    28 September 2022

    NINOVE – Voor een gedeelte van de Kaaischool is er nog een tweede leven voorzien. Dat blijkt uit de plannen, die de stad nog eens onder de aandacht brengt.

    De leegstaande Kaaischool ging recent nog over de tongen in de gemeenteraad wegens verloedering en krakers.

    Het gebouw was tot 2018 eigendom van de Scholengroep Dender van het GO!. De Ninoofse gemeenteraad ging op 25 oktober 2018 definitief akkoord met aankoop voor de som van € 1,350 miljoen.

    De schoolgebouwen staan inmiddels al 4 jaar leeg in afwachting van een nieuwe bestemming.

    Inghelantsite

    De site is op het gewestplan blauw ingekleurd: gemeenschapsvoorzieningen en openbare nutsvoorzieningen. Het vormt een onderdeel deel van het project ‘Ingelantsite’.

    De stad wil daar wonen en horeca toelaten. Daarvoor is een herbestemming nodig van de grond via een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).

    Die procedure duurt 4-5 jaar en zal zijn afgehandeld rond 2025, in een volgende legislatuur.

    Kaaischool

    Intussen liet de stad een plan uitwerken voor de Kaaischoolsite. Hierin is onder andere rekening gehouden met de inbreng uit twee participatiemomenten in 2021. Eind 2022 zal dit plan zijn afgerond.

    Van het gebouw blijft het gedeelte langs de Dender behouden. Het oude gedeelte wordt een overdekte buitenruimte met diverse (tijdelijke) invullingen, werkateliers, een fietsenwerkplaats, horeca. Daarrond komen ook appartementen en woningen. Langs de Dender zijn een rustplek en een kade met trapjes voorzien.

    In afwachting van de herbestemming van de grond, gaat de stad voor een tijdelijke invulling. De aanleg van de tuin aan de Dender naast de Kaaischool kan sneller gebeuren en start in principe in 2024.

    Info: project Inghelantsite.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons