Een warme babbel onder lotgenoten bij kanker

    01 oktober 2018

    NINOVE – Marina Goossens kijkt uit naar 05 oktober. Dan heeft de eerste samenkomst plaats van ‘lotgenoten bij kanker ninove’ in het achterzaaltje van De Roosevelt. “Het is een praatcafé voor allen, die verschillende soorten van kanker doormaken of doormaakten. Maar ook hun naasten zijn meer dan welkom.”

    Begin dit jaar is Marina Coossens verkozen tot prinses carnaval van de senioren. “Ik ben nog in nabehandeling van borstkanker en zou normaal niet hebben meegedaan. Maar toen ik op dat podium stond voelde ik mij uitstekend. Meer mensen met kanker zouden een gelijkaardige positieve ervaring moeten kunnen beleven. Toen is bij de idee voor een praatcafé ontstaan.”

    Iedereen kent wel iemand in de familie of de vriendenkring die er baat bij heeft om eventjes met lotgenoten samen te zijn. “Maar ook hun naasten zijn welkom en zij zullen zich kunnen thuis voelen met andere hulpverleners. Kanker heb je immers niet alleen: er zijn jouw partner, mama, zussen en andere mensen die je helpen en warmte geven als je het moeilijk hebt.”

    Dit initiatief is niet afhankelijk van ‘Kom op tegen kanker’. “Anders ben je teveel gebonden aan hun regels en indeling. Ik wil echt iedereen erbij. Het praatcafé zal een ontmoetingsmoment zijn, laagdrempelig, voor een babbel onder lotgenoten en hun naasten, die gewoon samen zitten en praten over alles en nog wat.”

    Praktisch

    • Datum: vrijdag 05 oktober, van 18 uur tot 21 uur.
    • Plaats: de kleine zaal van café Roosevelt, Oudstrijderplein Ninove.

    Info en contact: 0479-37 91 70 – lotgenotencontactkankerninove@gmail.com – Facebookpagina lotgenotencontactbijkankerninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons