Eerste fase stadskernvernieuwing nadert afwerking

    11 april 2024

    NINOVE – De werken voor de heraanleg van de handelskern lopen vlot. De eerste fase in de Biezenstraat-Dekenijstraat is bijna voltooid.

    Die eerste fase ging van start op 26 februari. De grote werkzaamheden omvatten de heraanleg van de Biezenstraat en een deel van de Dekenijstraat. Inmiddels zijn de voetpaden en de rijweg in de Biezenstraat aangelegd en naderen de werken hun einde in de Dekenijstraat.

    De rijweg bestaat gedeeltelijk uit grote betonnen Duitse waterdoorlatende straatstenen. Een ander deel van de rijweg bestaat uit gegoten uitgewassen beton, waarbij siergrind is gebruikt. Deze materialen zal je ook in de andere straten terugvinden om tot een uniform straatbeeld te komen.

    De afwerking van deze fase heeft enkele dagen vertraging opgelopen door de slechte weersomstandigheden, maar zal tegen vrijdag 12 april zijn afgerond. De Biezenstraat wordt in de loop van donderdag 11 april opengesteld voor het verkeer, de Dekenijstraat vanaf maandag 15 april.

    Handelaars

    Schepen voor openbare werken Stijn Vermassen (Samen-Vooruit): “Ik ben blij met het eerste deel van de vernieuwing van onze handelskern. Investeren in onze straten en voetpaden is belangrijk, het resultaat is mooi en doet het beste vermoeden voor het geheel. Een grote dank u wel aan alle mensen, die hieraan al hebben meegewerkt en ook aan de handelaars en bewoners voor hun begrip. We gaan nu fase 2 in, hopelijk met minder regenweer zodat alles volgens plan kan worden uitgevoerd.”

    Schepen van economie Alain Triest (Open Vld): “De samenwerking met de aannemer verloopt zeer goed, waardoor ook de handelaars tevreden zijn over het verloop van de werken. Ze worden wekelijks via Whatsapp-berichten op de hoogte gehouden van wat die week te gebeuren staat. We hebben maandag nog een overleg gehad met de handelaars en ze kijken er positief tegenaan”.

    Fase 2

    Ondertussen zijn de werken van fase 2 gestart op het Oudstrijdersplein en in een gedeelte van de Beverstraat.

    De bomen en het straatmeubilair zijn verwijderd. Woensdag 10 april is het gefaseerd uitbreken begonnen van de voetpaden en de parkeerstroken langs één straatkant.

    De horecazaken op het Oudstrijdersplein kunnen tijdens deze fase van de werken hun terrassen plaatsen op het plein voor het Oud Stadhuis. De winkels blijven tijdens de werken steeds bereikbaar. Fase 2 zal worden afgerond in juni, waarna de werken verder gaan in de Beverstraat en de Lavendelstraat.

    Als voetganger kan je via de Beversteeg gemakkelijk de winkelstraat bereiken vanaf de achterliggende parkings in de Kaardeloodstraat of de ruime Ninia parking.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons