Elf nieuwe kerkuilskuikens geringd

    25 juni 2023

    NINOVE – Voor de lokale afdeling van Natuurpunt was het zaterdag 24 juni een drukke dag. Op vier locaties ringden ze elf jonge uilen.

    In tegenstelling tot vorig jaar, is het dit jaar een goed muizenjaar. Zij vormen een belangrijk onderdeel in het kerkuilendieet. Hoe meer muizen, hoe meer jongen ze kunnen voeden.

    Zaterdag konden de Ninoofse Natuurpunters in totaal elf kerkuilskuikens meten, wegen en ringen op vier verschillende locaties. In de Sint-Martinuskerk van Eichem waren dat twee jongen en telkens drie in de Sint-Christoffelkerk van Pollare, de Molen Ter Zeven Wegen in Denderwindeke en een boerderij in Aspelare.

    Aan de kerken van Eichem en Pollare waren heel wat nieuwsgierige buren opgedaagd. De beide kerkraden zorgden voor een ‘babyborrel’ bij het ringen van de uilskuikens.

    Het ringen gebeurt elk jaar als een onderdeel van het wetenschappelijk onderzoek van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).

    Info: Natuurpunt NinoveKBIN.

    MLI – Foto’s: Natuurpunt Ninove.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons