• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Elias Kestens: “Dat is toch met de mensen lachen?”

  20 februari 2021

  MEERBEKE – Net onder het bord van de Mooimakers en een waslijn met wegwerpmondmaskers, dumpte iemand vrijdagavond 19 februari twee Brusselse zakken huisvuil aan de woning van zwerfvuiljager Elias Kestens. Provocatie, een flauwe grap of gewoon platte domheid?

  Elias is de benjamin onder de Ninoofse zwerfvuiljagers en een van de vele actieve leden van dit Ninoofs burgerinitiatief. Zijn ouderlijke woning op Roesbeke herken je meteen: een slinger met gebruikte mondmaskers in de voortuin, samen met de boodschap ‘Ik hou het hier proper. Jij toch ook?’ van de Mooimakers. Hier woont een gedreven zwerfvuiljager, zoveel is duidelijk.

  “Iedere passant zal dit wel zien. Het is een probleem”, aldus Elias, toen hij in december laatstleden zijn installatie plaatste.

  Gedumpt

  Blijkbaar is die boodschap voor iemand een doorn in het oog. Vrijdagavond 19 februari bleek dat alvast.

  “We waren in de voormiddag vertrokken voor een wandeling. Rond 20.10 uur zijn we thuis gekomen. Toen zagen we twee witte vuilniszakken van het Brussels gewest tegen het muurtje van onze voortuin staan. Dat is geen tof thuiskomen. Diegene, die dit doet, wil blijkbaar spotten met ons. Wij zullen hun vuil wel opkuisen. Dat is lui en laks. Je moet echt het lef hebben om dit zomaar te doen. Wat een rare verrassing. Dat kan zo niet. Mooimakers en zwerfvuiljagers zijn geen vuilnisophaaldienst.”

  Identificatie

  Ook Kris De Wit van de Ninoofse zwervuiljagers vindt dit niet kunnen. “Dit is toch wel heel straf, die vuilniszakken aan het huis van Elias op Roesbeke. Het is trouwens al het tweede voorval. Iemand lacht met ons en viseert onze jongste zwerfvuiljager. Echt bedoeld om die jongen te ontmoedigen.”

  “Dit is inderdaad niet het eerste incident bij ons”, bevestigt Elias.” Eerst een kleine keukenafvalzakje met inhoud, daarna pistolets en wat eten in onze voortuin. Dit hebben we uiteindelijk zelf opgekuist. Maar nu zijn het 2 grote zakken. Wat gaat er nog bij ons worden gestort?”

  Kris stuurde alvast de foto’s met commentaar naar de Ninoofse dienst Integrale Veiligheid, de gemeenschapswacht, de burgemeester, de GAS-vaststeller en de wijkagent. Met een duidelijke boodschap: “Mag ik vragen dat deze zakken worden doorzocht? En hopelijk met goed resultaat.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons