Energiecoöperatie Denderstroom is een van de 10 Oost-Vlaamse energieambassadeurs

    10 december 2020

    OOST-VLAANDEREN — Het provinciebestuur selecteerde tien projecten als Energieambassadeur 2020 voor een totaal subsidiebedrag van € 170.720. Onder hen de coöperatieve Denderstroom.

    “Deze subsidie kadert in de ambitie van de provincie Oost-Vlaanderen om klimaatgezond te zijn tegen 2040”, aldus Riet Gillis (gedeputeerde, bevoegd voor Energie). “ We roepen iedereen op om de eigen CO₂-uitstoot te beperken en mee te werken aan een duurzame energietransitie. De Energieambassadeurs hebben een sterke voorbeeldfunctie.”

    Draagvlak

    Energieambassadeurs 2020 zijn tien inspirerende voorbeelden over energiebesparing en de productie van hernieuwbare energie. Deze initiatieven helpen mee het maatschappelijk draagvlak vergroten en duiden het belang van betrokkenheid van verschillende doelgroepen en actoren.

    Het provinciebestuur ondersteunt deze projecten niet alleen financieel. Het zorgt ook voor expertise en het delen van kennis.

    Ieder project krijgt een meter of peter vanuit het provinciebestuur toegewezen. Deze meter of peter ondersteunt gedurende het projectjaar de organisaties en begeleidt hen bij de concrete uitwerking van het energieproject.

    Ambassadeurs

    De provincie ontving vijftien dossiers, waarvan er tien geselecteerd zijn tot Energieambassadeur 2020:

    • Climate Lab Gent,
    • Biotope Gent (cohousing),
    • EnerGent (schakelofferte spouwuurisolatie),
    • Energiecoach (voor bedrijven Destelbergen),
    • Lievegem (wijkrenovatie Bloemekenswijk),
    • MegaWattPuur (groepsaankoop zonnepanelen),
    • Vlaams EnergieBedrijf (relighting openbare gebouwen),
    • Scouts Zottegem (zonne-energie op kamp),
    • Solva project Papillon (elektrotoestellen vervangen).
    • Denderstroom (laadpalen).

    Laadpalen

    De energiecoöperatie Denderstroom gaat zonnepanelen op sporthallen, jeugdhuizen, ontmoetingscentra en culturele centra koppelen aan batterijen of laadpalen voor elektrische voertuigen.

    Via ‘10 projecten om beter van de zon te genieten’ wil Denderstroom nagaan hoe de de eigen organisatie de opgewekte zonne-energie maximaal kan verbruiken.

    Het project vindt plaats in Aalst, Brakel, Denderleeuw, Dendermonde, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Lebbeke, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Wichelen.

    Ninove koos ook voor Denderstroom om samen met Ecopower 4 windturbines te bouwen.

    Info: Denderstroom.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons