Energiesteun voor 40 Oost-Vlaamse dierenasielen

    19 maart 2023

    DENDERWINDEKE – Het Dierenasiel Ninove is een van de 40 Oost-Vlaamse asielen, die een energiesteun ontvangen.

    De Oost-Vlaamse asielen kunnen rekenen op in totaal € 145.000. Het bedrag per asiel varieert van € 1.000 tot meer dan € 21.000.

    “De dierenasielen in Oost-Vlaanderen helpen talloze dieren om door een moeilijke periode te komen”, aldus minister voor dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). “Wij willen hen ook helpen om door een moeilijke periode te komen. Net zoals veel gezinnen en bedrijven hebben onze asielen geworsteld met de fors gestegen energieprijzen.”

    Structureel

    De dierenasielen in Oost-Vlaanderen doen fantastisch werk en vangen heel wat verwaarloosde, mishandelde, verdwaalde of thuisloze dieren op. Tot voor een aantal jaar kregen ze daarvoor geen enkele structurele steun vanuit de overheid.

    In 2020 bracht Vlaams minister Ben Weyts hierin voor het eerst verandering. Sindsdien is gewerkt aan een systeem van structurele financiële steun voor alle erkende dierenasielen. Vorig jaar bedroeg de totale steun al € 1,7 miljoen.

    Energie

    Daarbovenop trok Weyts extra middelen uit voor eenmalige energiesteun, nadat ook veel asielen geraakt werden door de fors gestegen prijzen. Hij heeft nu € 145.000 energiesteun uitgekeerd aan 40 asielen in Oost-Vlaanderen.

    Het bedrag per asiel is afhankelijk van de grootte en varieert van € 1.000 tot meer dan € 21.000. Het dierenasiel Ninove vzw ontvangt € 7.972,30 en € 801,37 aan energiesteun.

    Info: Dierenasiel Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons