ENGIE dient nieuwe vergunningsaanvraag in

    22 maart 2024

    NINOVE – De elektriciteitsproducent heeft een aangepaste omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor 2 windturbines.

    ENGIE plant langs de N28/Koning Boudewijnlaan, nabij de grens met Roosdaal, twee windmolens. ENG 1 is voorzien op het industrieterrein Nederwijk-Oost 275, ENG 2 in het agrarisch gebied van Denderstraat-Walput, ten zuiden daarvan.

    Bezwaren

    Tegen deze plannen rees verzet. Er zijn 133 analoge en 44 digitale bezwaren ingediend, waaronder twee petities met respectievelijk 251 ondertekenaars en 81 ondertekenaars.

    Het Ninoofse college van burgemeester en schepenen gaf maandag 5 februari een ongunstig advies.

    Aangepast

    Jacques De Kegel, het gezicht van het burgerprotest, meldt dat ENGIE inmiddels zijn omgevingsvergunningsaanvraag voor ENG 1 en ENG 2 opnieuw heeft ingediend. “Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven. Ze is aangepast aan de vraag van Aquafin en Waterwegen. Nergens wordt met één woord gerept over de honderden bezwaren, die de inwoners van Ninove en Roosdaal hebben ingediend. ‘Quantité négligable’ voor de Brusselaars. Begrijpe wie kan.”

    Het openbaar onderzoek voor deze aangepaste omgevingsvergunningsaanvraag loopt van vandaag 22 maart tot en met 20 april bij het Omgevingsloket Inzage Omgeving Vlaanderen onder het projectnummer OMV_2023105411.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons