Enthousiaste vrijwilligers bedelen mondmaskers aan Ninovieters

    13 mei 2020

    NINOVE – Vrijwilligers zijn dinsdag 12 mei gestart met de bedeling. Zondagavond zou elk gezin in Ninove en deelgemeenten zijn mondmaskers moeten hebben gekregen.

    Het stadsbestuur kocht begin mei 35.500 herbruikbare mondmaskers met filter voor elke inwoner van Ninove en deelgemeenten, ouder dan 12 jaar.

    Honderden vrijwilligers boden zich aan bij de dienst cultuur en evenementen om die mondmaskers te helpen verdelen. In totaal hebben 200 Ninovieters de mondmaskers in enveloppen gestoken en is de bedeling in alle brievenbussen gestart.

    Het flesje handgel en de filters van de federale overheid zijn nog niet allemaal geleverd. Die bedeling volgt eind deze maand.

    Inzet

    Burgemeester Tania De Jonge is heel blij met die respons: “Onmiddellijk na de aankondiging zijn we overstelpt met vragen van vrijwilligers om ons bijstand te verlenen in het verdelen van de mondmaskers. Er boden zich zelfs meer vrijwilligers aan dan we nodig hadden. Samen met onze personeelsleden is de bedeling in een recordtempo gerealiseerd. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor zoveel inzet en enthousiasme!”

    Onder die vrijwilligers onze collega Joris Trog. “Mijn vrouw was maandag al gaan helpen om de mondmaskers in de enveloppen te steken. Samen met de dochter hebben we dan Okegem Dorp en de aanpalende straten bedeeld. Waarom we dit doen? Gewoon uit solidariteitsgevoel, ons steentje bijdragen. Het is ook een niet te onderschatten logistieke opgave. Maar blijkbaar waren we met veel. Dat verlicht de opdracht.”

    Secundaire zorgsector

    Samen met Geraardsbergen maakt de stad trouwens nog steeds mondmaskers en schorten voor de secundaire zorgsector (poetshulp, maaltijden aan huis…). Intussen zijn al 396 maskers en 167 schorten bedeeld.

    Maak je zelf ook materiaal, breng het dan gerust naar de brandweerkazerne, Désiré De Bodtkaai in Ninove.

    Info: als je tegen begin volgende week geen mondmasker in de bus kreeg, geef dan een seintje via evenementen@ninove.be of 054-50 50 50.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons