Europese subsidie van € 15.000 voor installatie publiek WIFI-netwerk

    31 oktober 2019

    NINOVE – “De stad krijgt dit bedrag toegewezen door in te schrijven op een oproep van WiFi4EU” aldus raadslid Stijn Vander Elst (Open VLD). Eerder dit jaar bepleitte hij de deelname van Ninove aan dit Europees project.

    Het raadslid brak tijdens de gemeenteraad van 25 april 2019 een lans voor de installatie van snelle, draadloze internettoegang in alle publiek toegankelijke stadsgebouwen en enkele hotspots op publieke plaatsen. Hij raadde ook aan om deel te nemen aan de subsidieoproep van WiFi4EU.

    “De Europese Commissie lanceerde die oproep om in te tekenen op het project WIFI4EU. Daarmee zal ze voor in totaal € 120 miljoen aan vouchers toewijzen aan Europese gemeenten, die een aanvraag indienden en geselecteerd zijn. Een voucher stemt overeen met € 15.000. De gemeente kan dat bedrag aanwenden voor de apparatuur en installatie van een WIFI-netwerk op publieke plaatsen.”

    1.780 Europese gemeenten zijn in de derde ronde geselecteerd. Onder hen ook Ninove, dat dus mag rekenen op een voucher. “Ik ben blij dat de bevoegde schepen Joost Arents daar volop werk van maakt en dat hij deze subsidie hiervoor zal kunnen aanwenden.”

    Planning

    De schepen deelde aan Stijn Vander Elst op 25 april ook de planning mee voor de installatie van WIFI-netwerken in publiek toegankelijke gebouwen.

    • 2de kwartaal 2019: stadhuis, jeugdcentrum, academie voor beeldende kunst.
    • 3de kwartaal 2019: hospitaalkapel (dienst toerisme), academie muziek, woord en dans, woonzorgcentrum Klateringen
    • 4de kwartaal 2019: Oud Stadhuis, bibliotheek, CC De Plomblom.
    • 2020: sporthal, ’t Kadeeken, zwembad, technische dienst en nieuw sociaal huis.

    Bij nieuwe en bestaande schoolgebouwen zijn budgetten voorzien voor de installatie van WIFI.

    ML

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons