Extra financiële steun voor Ninoofse dierenasiel

    20 augustus 2022

    DENDERWINDEKE – Het dierenasiel van Ninove krijgt met € 5.395 een extra duwtje in de rug van de Vlaamse Overheid.

    Dat is een gevolg van de investeringen van Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA); hij voorziet in totaal € 1,7 miljoen.

    De medewerkers en vrijwilligers van de dierenasielen werken keihard om de beste zorgen te geven aan verwaarloosde, verdwaalde, vergeten of soms zelfs mishandelde dieren. Deze hebben vaak specifieke zorgen nodig.

    Deze zomer krijgen 138 erkende asielen samen € 678.000 ondersteuning uitbetaald. Daarbovenop kregen de asielen ook nog ruim € 1 miljoen voor de zorg, die ze dragen voor dieren die in 2021 zijn in beslag genomen.

    Structureel

    De dierenasielen steunen vooral op hun vrijwilligers en hun eigen fondsenwerving. Tot voor kort kregen ze geen enkele structurele steun vanuit de overheid.

    Vlaams Dierenminister Ben Weyts bracht hier in 2020 verandering in. Elk erkend dierenasiel kreeg toen voor het eerst een eenmalige ondersteuning van € 3.000. Sinds 2021 biedt Vlaanderen structurele financiële steun, die vorig jaar voor de eerste keer is uitbetaald.

    Vlaams minister Ben Weyts: “Vroeger was Dierenwelzijn een vergeten en verwaarloosde bevoegdheid en kregen dierenasielen geen structurele steun van de overheid. De laatste jaren maken we in Vlaanderen echter stap voor stap werk van een volwaardig en volwassen Dierenwelzijnsbeleid. Het was dan ook een logische stap om de dierenasielen structureel te ondersteunen. De vrijwilligers in de asielen voorkomen heel veel dierenleed”.

    Ninove

    “Het dierenasiel van Ninove kan rekenen op € 5.395 extra ondersteuning”, aldus Johan Soetaert (bestuurslid N-VA Ninove). “Met deze financiële steun kunnen ze hun werking verder professionaliseren en het dierenwelzijn in onze gemeente verder verbeteren.”

    Weyts wil het financieringsmechanisme nog verbeteren. In samenspraak met de dierenasielen bekijkt hij momenteel hoe de structurele steun en de vergoeding voor in beslag genomen dieren nog meer kan worden op punt gesteld.

    Info: Dierenasiel Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons