Extra geld voor de drie Dendersteden

    01 oktober 2019

    NINOVE – De Vlaamse regering wil via een Denderfonds extra middelen voorzien voor Denderleeuw, Geraardsbergen en Ninove. Burgemeester Tania De Jonge is alvast tevreden met die belofte.

    Het Denderfonds zal extra geld voorzien voor de drie Dendergemeenten om de problemen aan te pakken. Extra middelen waren vanuit het Gemeentefonds tot nu toe alleen voorzien voor de 11 centrumsteden in Vlaanderen.

    Toch kampen de drie Dendersteden met problemen op het vlak van migratie, armoedebestrijding en veiligheid. Door de nabijheid van Brussel hebben ze te maken met de typische problemen van een grootstad, zonder dat daar extra middelen tegenover staan om deze aan te pakken.

    “Ik pleit al lang voor extra middelen”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) in een interview deze middag op Radio 2. “De afgelopen maanden heb ik binnen onze partij de druk opgevoerd. Ik heb ze haast bestookt met e-mails en telefoontjes. Ik ben dus een tevreden burgemeester”

    Hoeveel die toegezegde extra middelen zullen bedragen is nog niet gekend.

     

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons