Extra handen voor bestrijding zwerfvuil en onkruid

  05 juli 2022

  NINOVE – Een ploeg van de vzw Groep INTRO zal tussen 4  en 7 langs de trage voetwegen in het centrum het zwerfvuil opruimen en het onkruid bestrijden.

  Het intergemeentelijke ‘HANDEL Samen & Sociaal’ is een samenwerkingsverband tussen Ninove, Erpe-Mere, Aalst, Haaltert, Denderleeuw en Lede. Dat initiatief wil de sociale economie in de streek versterken.

  Dat gebeurt door het aanbod aan diensten en producten van de lokale sociale ondernemers te promoten en slimme samenwerkingen tussen de sociale en reguliere economie te stimuleren. Een van de initiatieven is ‘Proeven van Sociale Economie’. Daarbij kunnen lokale besturen kennis maken met wat een sociale economie-bedrijf te bieden heeft.

  Trage wegen

  Ninove ging een samenwerking aan met de Aalsterse vzw Groep INTRO, een sociale-economiebedrijf met aandacht voor duurzame sociale tewerkstelling. Zij zullen van 4 tot 7 juli zwerfvuil rapen en onkruid bestrijden langs de trage wegen in Ninove centrum.

  Schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD): “Blij, dat we vanuit lokale economie sociale tewerkstelling stimuleren. Bovendien kunnen we op die manier de trage wegen in onze binnenstad aan het begin van de zomervakantie proper maken.”

  Info: INTRO vzw.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons