Extra plaatsen mogelijk in voorschoolse kinderopvang

    02 februari 2021

    NINOVE – De Vlaamse regering maakt € 27 miljoen vrij voor nieuwe kinderopvangplaatsen voor baby’s en peuters. Daardoor kunnen in Ninove 15 plaatsen bijkomen in de voorschoolse kinderopvang.

    Het Agentschap Opgroeien lanceert in februari een oproep voor de toekenning van nieuwe plaatsen volgens het inkomenstarief (trap 2A of trap 2B). Ninove zal 5 van de extra 15 plaatsen gebruiken om bestaande plaatsen met vaste prijs om te schakelen naar trap 2.

    Advies

    Het lokaal bestuur zal advies geven over de aanvraagdossiers en er een score aan toekennen op basis van de vastgelegde criteria.

    Zowel een dossier voor omschakelplaatsen als voor nieuwe plaatsen krijgen een dergelijk advies en een score.

    Indienen

    Wil je als organisator van kinderopvang een aanvraag voor uitbreiding of omschakeling indienen? Wil je een nieuwe kinderopvang opstarten en dien je een aanvraag in voor subsidies voor de nieuwe plaatsen met inkomenstarief?

    Bezorg deze aanvraag ook aan het lokaal bestuur, vóór de deadline van het Agentschap Opgroeien. Dat kan via loketkinderopvang@ninove.be.
    Dan kan het lokaal bestuur een advies geven en een score toekennen.

    Info: criteria en de beoordelingsprocedure vind je op ‘Voorschoolse kinderopvang’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons