Extra politiecontroles door verplichte sluiting Brusselse cafés

    08 October 2020

    NINOVE – Als het in Brussel regent, druppelt het blijkbaar in Ninove. Omdat de bars en cafés in de hoofdstad sinds donderdag 8 oktober dicht zijn, vreest burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) voor cafétoerisme richting Ninove. En dus komen er extra politiecontroles.

    Ninove ligt niet zo heel ver uit de Brusselse buurt. Via de Brusselsesteenweg en de rechtstreekse busverbindingen is naar en van de hoofdstad rijden relatief eenvoudig. Maar Brusselaars tegenhouden aan de gemeentegrenzen zal niet meteen gebeuren.

    Maatregelen

    “Je kan niet vermijden, dat mensen afzakken vanuit het Brusselse”, verklaarde de burgemeester vanmorgen op Radio 2. “Iedereen blijft welkom in onze stad, maar je moet je gedragen en de maatregelen goed naleven.”

    En dus komen er extra politiecontroles om na te gaan of de Ninoofse cafés de maatregelen goed naleven. “De Brusselse lockdown heeft gevolgen voor onze stad en de andere steden en gemeenten, die rond Brussel liggen. Daarom hebben we de nodige afspraken gemaakt met de politie. Wij vermoeden, dat meer mensen van daar naar onze stad zullen afzakken. De extra controles zijn dan ook nodig.”

    Wij willen geen jacht maken op Brusselaars.

    De burgemeester gaf nog mee dat Ninove de corona-maatregelen toepast zoals het moet. “Wij communiceren altijd met de horecazaken over nieuwe maatregelen. De politie doet dan een controleronde. Onze horecazaken leven de maatregelen goed na. Tot nu toe waren er bijna geen overtredingen.”

    Extra controles

    “Ik deel die ongerustheid van de burgemeester”, zegde ons korpsoverste Philippe De Cock. “We wensen eventuele overlast te vermijden. Het komend weekend zullen we daarom controles doen in alle Ninoofse cafés. Daarbij letten we uiteraard op de naleving van het sluitingsuur. Maar we zullen er vooral op toezien, dat alle beschermingsmaatregelen zijn getroffen: afstand houden, aantal personen per tafel, inschrijvingsregister en andere.”

    “Voor alle duidelijkheid: we willen geen jacht maken op Brusselaars. Onze controles gelden voor iedereen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons