• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Extra verzorgenden en logistieke ondersteuning voor WZC Klateringen

  20 december 2020

  NINOVE – Het woon-zorgcentrum (WZC) kan een beroep doen op een beperkt aantal helpers van buitenaf, ondermeer twee logistieke helpers van het leger.

  Maandag 14 december telde Klateringen 28 corona-positieven onder de 169 bewoners. Daarvan waren er 4 in het ziekenhuis opgenomen; 1 van hen is inmiddels overleden. 16 personeelsleden waren toen in quarantaine geplaatst.

  Door de genomen maatregelen en de preventieve testen is de besmettingscluster van de 3de verdieping hoofdzakelijk daar geïsoleerd gebleven. Deze is grotendeels omgebouwd tot de nieuwe cohortafdeling (voor corona-patiënten).

  Via het UZ Gent en de Afdeling Zorg en Gezondheid heeft Klateringen om extra personeel gevraagd ter ondersteuning.

  Directeur Steven Sonck: “Die bijkomende ondersteuning is inmiddels gevonden: een gepensioneerde verpleegkundige, laatstejaars stagiairs zorgkundigen en een aantal logistieke helpers. Van die logistiek komen er twee (voor een week) van het leger. Het gaat dus om logistiek werk op de afdelingen.”

  Oproep

  Los daarvan lanceerde burgemeester Tania De Jonge op haar Facebookpagina een oproep.

  “Ben je verpleegkundige of verzorgende op rust of zit je in je laatste jaar opleiding en ben je beschikbaar om ons bij te staan? Geef aub een seintje via een privébericht. We nemen zelf contact op met jullie. Ik ben ontzettend fier op het team Klateringen en de vrijwilligers, die al bijstand verlenen, maar we hebben meer handen nodig.”

  Volgens directeur Steven Sonck van Klateringen is er momenteel geen dringende nood aan extra ondersteuning. “We hebben momenteel genoeg mensen gevonden. Maar op termijn zullen onze mensen natuurlijk onder andere hun overuren moeten kunnen opnemen.”

  Vanaf eind oktober en tot half januari zijn wekelijkse testen voorzien van alle bewoners en het personeel.

  Deze testen zitten niet in de algemene cijfers van het testcentrum Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons