Fanny viert haar 100ste verjaardag in familiekring

    18 augustus 2020

    OUTER – Voluit heet ze Salien Euphania Jacoba, maar iedereen kent haar als Fanny. Ze is vandaag, 18 augustus, 100 jaar geworden en nam even de tijd voor een kort gesprek.

    Fanny is op 18 augustus 1920 geboren in Booischot, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg. Daar heeft ze zowat haar hele leven gewoond. Haar man is jong overleden en zij stond er alleen voor met 5 kinderen, waarvan 2 jong zijn gestorven.

    De kinderen hielpen haar op het land bij het kweken van asperges, een zware en arbeidsintensieve teelt.

    Fanny heeft 7 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen

    Ongeveer 8 jaar geleden verhuisde ze naar Ninove om dichter bij haar dochters te kunnen zijn. Een dochter woont in bij haar en de kleindochter Veronique van Woensel zorgt voor haar oma.

    Dagelijks komt een verpleegkundige van het Wit-Gele Kruis haar verzorgen en Familiehulp neemt de dagelijkse taken op zich. Fanny doet graag een babbeltje, leest elke dag de krant en wekelijks haar Dag Allemaal.

    Een geheim om zo lang te leven heeft ze niet echt. Maar elke morgen de huid insmeren en het haar kammen en verzorgen, daar staat ze op. “Toen we op het land werkten, moesten we ons haar ook opsteken”, herinnert ze zich.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons