Fietsen gezocht voor kinder-fietsproject

    26 juni 2021

    NINOVE – De partners van het fietsproject voor volwassenen zoeken momenteel kinderfietsen. Na een grondige herstelling zullen kinderen daarmee leren fietsen.

    Het Sociaal Huis, de sportdienst, Teledienst en het Armoede Netwerk Ninove willen samen met de jeugddienst hun fietsproject uitbreiden naar kinderen.

    In Ninove hebben nog heel wat kinderen geen fiets. Sommigen kunnen op 12-jarige leeftijd evenmin fietsen.

    Om ook hen voldoende kansen te geven om te (leren) fietsen, willen de partners kinderfietsen rijklaar maken. Scholen en verenigingen kunnen deze daarna ontlenen als zij een fietsactiviteit organiseren.

    Enkele vrijwillige fietsexperten zullen de eerste fietsen rijklaar: woensdag 28 juli in wijk Groeneweg (Ninove). Die dag staat de buurtwerking Groeneweg in het teken van ‘Alles op wieltjes’.

    Na de zomer zal Teledienst het repair café opnieuw opstarten om zoveel mogelijk (kinder)fietsen te herstellen en klaar te maken voor hergebruik.

    Info: mocht je een (kinder-)fiets wil schenken aan dit project, dan kun je deze elke woensdag tussen 13 uur en 15 uur binnenbrengen bij Teledienst (Oude Kaai 13, Ninove).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons