Fietskoerierproject ‘Snel en Wel’ zoekt geld via publieksfinanciering

    12 april 2021

    NINOVE – Werkpunt Ninove en Steunpunt Welzijn vzw uit Aalst starten als partners een fietskoerierdienst ‘Snel en Wel’ op in Ninove. Publieksfinanciering moet de aankoop van twee vrachtfietsen mogelijk maken.

    Op die manier willen de initiatiefnemers de sociale en lokale tewerkstelling bevorderen en een klimaatneutraal alternatief aanbieden.

    Deze fietskoerierdienst zal meer doen dan kleine folders en pakjes bedelen. Ze gaan voor een vernieuwend en duurzaam project: een fietsophaaldienst voor herbruikbaar afval. Door middel van speciaal uitgeruste vrachtfietsen zullen ze dit afval (tot 150 kg) kunnen ophalen bij particulieren en bedrijven.

    Steun

    Om met dit project te kunnen starten, zijn twee aangepaste fietsen nodig.

    Streekmotor 23, een onderdeel van Streekfonds Oost-Vlaanderen, lanceerde een publieksfinanciering. Dat is een alternatieve wijze om een project of een onderneming te steunen. Een groep mensen steekt vaak een kleine hoeveelheid geld in een concept.

    Enkel door financiële steun van het brede publiek kan dit sociaal project slagen. Streekmotor23 verdubbelt iedere gift en tot een bedrag van € 5.000.

    Jouw gift is bovendien fiscaal aftrekbaar vanaf € 40. Je kunt steunen tot 30 juni 2021.

    Info: klik op Snel en wel of op deze QR-code hieronder.

     

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons