• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Fietsmakkers herdachten André en Pros

  21 februari 2021

  NINOVE – De Eldoradofieters Zandbergen hielden zaterdag 20 februari een korte herdenking voor hun overleden fietsmakkers: André De Boeck uit Appelterre en Ninovieter Pros De Smet.

  André overleed in 2011. Pros stierf dag op dag 1 jaar geleden. Om hen te herdenken, trokken de Eldordarofietsers zaterdagnamiddag 20 februari naar de begraafplaats van Ninove. Daar fietsten zij rond de eerste grote rotonde als eerbetoon.

  Voorzitter Geert Van den hole herinnerde daarna de aanwezigen aan de beide fietsmakkers.

  Stadsdichter en wielerliefhebber Willie Verhegghe las een gedicht voor. Hij had het voor Pros en zijn vrouw Leen herschreven: ‘Pros is niet gans dood’.

  Pros is niet gans dood,
  hij verdween alleen maar uit het zicht
  eens hij de laatste finish overschreden had
  en de snelheid van het leven
  hem met stijve spieren achterliet.

  Want koersen blijft hij,
  ook al vielen zijn hart en wielen stil,
  hij gaat in heel veel hoofden door
  met duwen en nooit doodgaan,
  zijn zweet geeft blijvend glans
  aan het asfalt.

  Weet dat
  wanneer de aarde hem dan toch
  met tegenzin bedekt,
  zijn naam voor altijd
  als een echo tussen bergen
  zal weerklinken.

  (vrij naar het gedicht ‘Renners sterven niet’)

  Info: Eldoradofietsers.

  MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons