Financiële bijdrage voor gebruikers van maaltijden en poetsdienst aan huis

    24 december 2021

    NINOVE – De stad voorziet die steun voor alle inwoners van 65 jaar en ouder, die beschikken over een UITpas met kansentarief.

    Het OCMW Ninove stopte de levering van maaltijden aan huis op maandag 13 december 2021. Met ingang van 1 januari 2022 is er ook geen poetsdienst meer aan huis.

    Bijdrage

    De stad voorziet vanaf januari 2022 een financiële bijdrage in de kost van maaltijden en poetsdienst aan huis. De steun geldt voor alle inwoners vanaf 65 jaar, die beschikken over een UITpas met kansentarief.

    De tegemoetkoming bedraagt € 2 per warme maaltijd en € 2 per gepresteerd uur door een poetsdienst.

    Algemeen aanbod

    Schepen Veerle Cosyns (samen), bevoegd voor sociale zaken en ouderenzorg: “Het OCMW was vroeger de enige aanbieder van deze diensten. Ondertussen zijn voldoende andere aanbieders van dezelfde diensten actief in onze stad. De middelen, die we vroeger besteedden aan deze diensten, kwamen enkel onze eigen klanten ten goede. Die willen we nu (onder voorwaarden) inzetten in een algemeen aanbod voor alle gebruikers in Ninove. Daarenboven bezorgen we de lokale aanbieders extra klanten, wat onze middenstand ten goede komt.”

    Praktisch

    • Een UITpas met kansentarief vraag je aan bij Teledienst vzw. Maak hiervoor een afspraak met Nele via 054-32 24 54 of nele.striegel@teledienst-ninove.be.
    • Het formulier voor de tegemoetkoming vraag je aan via 054-50 57 59. Je kan het ook ophalen aan het onthaal van het WZC Klateringen (Centrumlaan 173 Ninove).
    • Het ingevulde aanvraagformulier bezorg je terug aan het onthaal van het WZC Klateringen of je verstuurt het naar maaltijdenaanhuis@ninove.be.
    • Nadien contacteert een medewerker je voor de afhandeling en de betaling van de tegemoetkoming.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons