Fluvius-meteropnemers werken volgens een strikte procedure en zijn duidelijk herkenbaar

    28 oktober 2020

    NINOVE – De melding van een valse meteropnemer in Okegem, is voor netwerkbeheerder Fluvius een gelegenheid om de werkwijze van de eigen meteropnemers te verduidelijken.

    De meteropnemers van Fluvius zijn momenteel bezig met opnames in Ninove (centrum) en enkele buurtgemeenten. Zij zullen nog de hele maand november te zien zijn.

    Werkwijze

    “Wij werken op een andere manier dan normaal wegens de corona-omstandigheden”, legt Andy Van Londerseele van Fluvius uit.

    “Onze opnemers bussen 2 dagen voor opname een wit of groen kaartje in de woningen, waarvan wij de meterstanden nodig hebben. De klant kan zijn meterstanden uitzonderlijk zelf opnemen en noteren op het witte kaartje. De dag van opname kan hij het kaartje omhoog hangen aan het venster of op een andere zichtbare plaats (bus, hek…). Die datum staat steeds vermeld op het kaartje.”

    De meteropnemers komen die dag langs om de meterstanden te noteren. “Op het kaartje staan steeds de meternummers van de elektriciteits- en/of aardgasmeter(s) alsook de datum, waarop we terug in de straat zijn om de kaartjes op te nemen. Zij zullen dit jaar dus niet aanbellen!”

    Afspraak

    Er is een andere procedure voor klanten, waar 4 jaar geleden de meterstanden zijn opgenomen.

    “Zij kunnen dit jaar niet zelf de meterstand doorgeven en krijgen hiervoor een uitnodiging. Indien ze thuis zijn, laten ze de meteropnemer uitzonderlijk binnen op het voorgestelde tijdstip, dat op het kaartje staat. De klant kan het groene kaartje ook ophangen op een zichtbare plaats. De opnemer zal wel aanbellen. We zorgen ervoor, dat alles veilig verloopt en vragen om de instructies van het kaartje op te volgen .”

    Lukt de afspraak niet? Dan kan de klant bellen voor een nieuwe afspraak.

    Herkenbaar

    “Onze meteropnemers kunnen zich ook ten allen tijde identificeren door hun badge en de Fluvius-kledij. Ook de Fluvius-auto is steeds herkenbaar door het logo.”

    Info: werkwijzemeteropnemerFluvius.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons