Forza Ninove kan al 2.000 mondmaskers verdelen

    10 april 2020

    NINOVE – Na amper twee dagen kon Forza Ninove al 2.000 FFP2-mondmaskers op de kop tikken, die voldoen aan de Europese norm. Deze gaan in de eerste plaats naar het personeel van de rustoorden. Maar ook andere gezondheidswerkers, die in aanraking komen met besmette corona-patiënten, kunnen gratis mondmaskers afhalen.

    Op een gemeenschappelijke fractievergadering via videoconferentie besloten eerder alle gemeenteraads- en BCSD-leden hun zitpenningen van maart en april af te dragen. Daarmee zouden ze mondmaskers aankopen voor de Ninoofse gezondheidswerkers. Ze zamelden een bedrag in van ongeveer € 7.000.

    Na amper twee dagen had de partij al 2.000 FFP2-mondmaskers in haar bezit. Deze voldoen volledig aan de Europese norm.

    De totale kostprijs bedraagt € 9.486,40 of bijna € 5 per stuk. De partij legde het verschil met de bijdrage van de mandatarissen bij uit de afdelingskas.

    Guy D’haeseleer: “Maandag gaan we ze rondbrengen in de rustoorden. De gezondheidswerkers kunnen ze ook afhalen. Er is inmiddels een tweede lading besteld.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons