Forza Ninove-mandatarissen staan zitpenningen af voor de aankoop van FFP2- mondmaskers

    08 april 2020

    NINOVE – Alle Forza Ninove-mandatarissen staan hun zitpenningen van maart en april af voor een bedrag van ongeveer € 7.000. Daarmee kopen ze FFP2 mondmaskers aan voor de Ninoofse gezondheidswerkers in de rustoorden en de thuiszorg.

    Forza Ninove stelt met steeds grotere verbazing vast dat er maar geen oplossing komt voor het feit dat veel van onze gezondheidswerkers in rusthuizen en de thuiszorg in totaal onveilige omstandigheden hun job moeten uitoefenen. “Dat deze mensen, die al weken in de frontlinie staan, hun persoonlijke gezondheid op het spel moeten zetten om voor anderen te zorgen, is hemeltergend” aldus Forza in een persbericht. “Dit is onaanvaardbaar in een zogenaamde welvaartsstaat.”

    Op een gemeenschappelijke video-fractievergadering met alle gemeenteraadsleden en de leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) is beslist om zelf een bijdrage te leveren ten bate van het welzijn van de Ninoofse gezondheidswerkers.

    Zitpenningen

    “In eerste instantie willen wij onze appreciatie uitdrukken voor al het werk, dat deze gezondheidswerkers reeds weken aan een stuk verzetten. Tegelijkertijd willen we ook voor een oplossing zorgen voor de onveilige omstandigheden waarin ze moeten werken. We zullen voor een bedrag van € 7.000 aan mondmaskers van het type FFP2 aankopen.”

    Om dit bedrag samen te brengen en het initiatief financieel te kunnen realiseren, staan alle Forza Ninove-mandatarissen hun zitpenningen van maart en april af. “De contacten met mogelijke leveranciers zijn intussen gelegd om zo vlug mogelijk over het materiaal te kunnen beschikken. Ze zullen ter beschikking worden gesteld van o.a. Ninoofse rustoorden, thuisverplegers en iedereen, die in aanraking komt met besmette personen.”

    Op die manier hoopt Forza-Ninove een steentje te kunnen bijdragen in deze moeilijke tijden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons