Forza Ninove pleit voor herdenkingszuil aan strooiweide

    08 april 2022

    NINOVE – Fractieleider Guy D’haeseleer  stelt een duurzame en respectvolle herdenkingszuil voor aan de strooiweide op de stedelijke begraafplaats.

    “Sinds geruime tijd is de infrastructuur rond de strooiweide problematisch”, aldus D’haeseleer. “De manier, waarop alles erbij ligt, getuigt van weinig respect voor de nabestaanden. Op de gemeenteraad is in het verleden beloofd om hiervan werk te maken. Doch het gaat van kwaad naar erger. De geïmproviseerde herdenkingsplaat is werkelijk beneden alle peil. De aanblik is ronduit triest, anno 2022.”

    Herdenkingszuil

    Dus stelt Guy D’haeseleer voor om dringend werk te maken voor een duurzame en respectvolle oplossing.

    “Dat kan bijvoorbeeld door de installatie van een herdenkingszuil, waarin de namen van de overleden kunnen worden gegraveerd worden.”

    MLI

    Een voorbeeld van herdenkingszuilen op de gemeentelijke begraafplaats van Kapellen.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons