GAIA vraagt regering heropening trimsalons

    24 april 2020

    ALGEMEEN – Het crisiscentrum besliste midden maart dat dierenkapsalons dicht moeten. GAIA dringt nu opnieuw aan bij premier Wilmès en haar regering om de trimsalons opnieuw te openen in het belang van het dierenwelzijn. “Dit is geen kwestie van luxe”, legt Ann De Greef(GAIA) uit. “Het gaat hier vaak echt om een noodzakelijke behandeling. Denk maar aan langharige katten, waarvan de vacht zonder verzorging uitgroeit tot een pijnlijk viltplakkaat.”

    De afgelopen weken kreeg GAIA tientallen e-mails en telefoontjes van trimsters en trimmers. Zij willen terug aan de slag uit bezorgdheid voor de dieren, die ze normaal verzorgen. Zonder goede verzorging krijgen de dieren te maken met veel en vaak pijnlijke problemen: ingegroeide nagels, pyodermie, hotspots en andere huidaandoeningen, vuil in de ogen en oren met als mogelijk gevolg pijnlijke ontstekingen…

    Heropening

    GAIA roept op tot een geleidelijke heropening van de trimsalons.

    Ann De Greef: “Als de sluiting verlengd wordt en de situatie op het terrein dus niet verandert, zal dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen voor veel dieren. We moeten ook vermijden, dat sommige onervaren mensen beginnen aan de verzorging van dieren. Trimmers en trimsters zijn mensen met een opleiding en vaak al jaren ervaring. Het gaat hier wel degelijk om een beroep en niet om een hobby. Daarom vragen we de regering om dringend de dierenkapsalons te heropenen. Het is perfect mogelijk om de vereiste sociale afstand te bewaren en alle nodige voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen te treffen. Als de jacht terug kan en mag plaatsvinden, open dan ook de trimsalons terug.”

    Info: GAIA.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons