Galmaarden verlengt mondmaskerplicht op openbare plaatsen

    02 September 2020

    GALMAARDEN – Burgemeester Patrick Decat besliste om de mondmaskerplicht met twee weken te verlengen tot en met 15 september. De schoolomgevingen zijn aan de lijst van openbare plaatsen toegevoegd.

    Iedereen, ouder dan 12 jaar, is verplicht om op het hele grondgebied van Galmaarden (en bij uitbreiding in Vlaams-Brabant) een mondmasker bij zich te hebben. Dat gebruik je in onverwacht drukke situaties, waarbij de afstand van 1,5 m niet is gegarandeerd. Je moet het verplicht dragen in de zones die bij politieverordening zijn aangeduid.

    Na advies van de provinciegouverneur en de lokale permanentiecel verlengt de burgemeester die maatregel tot en met 15 september.

    Die draagplicht geldt in de volgende straten en plaatsen:

    • Marktplein Galmaarden, Plaats Tollembeek, Oudstrijdersplein Vollezele;
    • gemeentelijke sportcomplexen Galmaarden, Tollembeek en Vollezele,
    • gemeentelijke speelterreinen;
    • gemeentelijke gebouwen (gemeentehuis, Sociaal Huis, Baljuwhuis, bibliotheek…).

    Schoolomgeving

    Vanaf 1 september ook in de schoolomgevingen op schooldagen:

    • GBS Galmaarden in de Hoogstraat, tussen de kruispunten met de Kapellestraat en Waterschaapstraat;
    • GBS Tollembeek in de Hernestraat, tussen de zone 30 schoolzone en in de Schoolstraat (inclusief deel Schoolstraat langs de kleuterafdeling);
    • GBS Vollezele aan in de Ninoofsesteenweg, tussen kruispunt Kloosterstraat en begin/einde zone 30 schoolzone richting Ninove (inclusief de parking);
    • GBS Herhout in de Winterkeer, in de zone 30 schoolzone;
    • Sint-Catharinacollege in de Bergstraat, in de zone 30 schoolzone.

    Deze zones zijn aangeduid met pictogrammen.

    Mondmaskers zijn niet verplicht tijdens verplaatsingen met de fiets, motor of wagen, evenmin tijdens het sporten. Bij het wandelen op de bovenvermelde locaties draag je wel een mondmasker.

    Indien de corona-cijfers gedurende de komende twee weken gunstig blijven evolueren voor Galmaarden, kan een versoepeling vanaf 15 september. Het is begin september echter belangrijk om bij de terugkeer van reizigers uit oranje en rode zones en daarbij de heropstart van de scholen de noodzakelijke voorzichtigheid in te bouwen.

    Burgemeester Decat roept ook op dat personen, die terugkeren uit oranje of rood reisgebied, hun verantwoordelijkheid opnemen en de quarantaine- en testregels respecteren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons