Café Volkshuis en feestzaal De Roos zijn gesloopt

    22 november 2022

    NINOVE – Waar ooit het gekende café Volkshuis-De Redding en feestzaal De Roos in de Geraardsbergsestraat 119-121 stonden, gaapt nu de leegte. In de plaats komen nieuwbouwwoningen en een polyvalente zaal.

    Dé ontmoetingsplek van de socialistische partij, die hier sinds de 19de eeuw was gevestigd, is definitief afgebroken.

    Het behoud van de zaal en eventueel de karakteristieke voorgevel bleken gaan optie.

    “Alles wordt gesloopt”, vertelde ons Ronny De Wetter (voorzitter raad van bestuur CVSO Vooruit-Ninove) enkele weken terug. “Het gebouw is rot tot en met, opgeleefd. Met veel geld, wat we niet hebben, was misschien nog iets te doen. We hadden gehoopt om nog een deel van de gevel te recupereren, maar dat bleek onmogelijk. Die gevel was ook al niet meer de originele; hij is zeker al een keer verbouwd.”

    Na de sloop komt op dezelfde plek een nieuwbouw met vooraan een woonblok en een kleine polyvalente zaal. Boven die zaal zijn twee bouwlagen met zes appartementen voorzien. Achteraan komen nog vijf rijwoningen.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons