Een kijk in de vernieuwde wijk Meuleveld

    28 maart 2024

    APPELTERRE-EICHEM – De woonmaatschappij Dender-Zuid stelde donderdag 28 maart de eerste resultaten voor van het vernieuwbouwproject in de sociale wijk Meuleveld.

    De aanleiding was de voorlopige oplevering van de eerste 10 woningen, na een grondige facelift. Enkele bewoners kunnen daardoor terugkeren naar hun oorspronkelijke woning. Een aantal bewoners uit fase 2 kan tijdelijk intrekken in een reeds gerenoveerd pand, afhankelijk van de regelgeving in verband met de vastgelegde gezinssamenstelling.

    Alle woningen zijn energieneutraal gemaakt en binnenin opgefrist. Het architectenbureau van dienst is Van Hecke-Suls uit Wilrijk. De tijdelijke samenwerkende vennootschap PIC-Everaert-Cooreman staat in voor de uitvoering van de werken.

    Renovatie en nieuw

    In de wijk kregen of krijgen 48 woningen een totaalrenovatie en ook de vervangingsbouw komt aan bod. 21 woningen worden om er 36 nieuwe te realiseren. De vennootschap Woonwerk architecten volgt deze plannen op.

    Voor deze realisatie moest Dender-Zuid ook rekening houden met de visie vanuit de stad Ninove, dat er niet meer sociale woonentiteiten in de wijk mochten zijn dan voorheen. Daarom worden 15 woningen verkocht; inmiddels zijn 7 via openbare weg verkocht. Het aantal private eigenaars in de wijk zal lichtjes stijgen: van 5 naar 20 op een totaal van 133 panden.

    Inmiddels kregen de 44 appartementen ook zonnepanelen op hun dak. Het plaatsen van een buitenschil aan daken en gevels van de appartementsblokken staat ook op de planning. Deze renovatie zal, In tegenstelling tot de woningen in de wijk gebeurt die renovatie zonder een verhuisbeweging.

    Info: BV Woonmaatschappij Dender-Zuid.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons