Groen licht voor nieuwbouw toerismekantoor

    22 februari 2024

    NINOVE – Het college van burgemeester en schepenen keurde de gunning goed voor een nieuw bijgebouw aan de Hospitaalkapel, het toeristisch bezoekerscentrum in de Burchtstraat. De tijdslijn van de werken is nog niet bepaald.

    Het bestaande bijgebouw verdwijnt en maakt plaats voor een nieuwbouw. Daarin zijn een onthaalbalie, vergader-, werk en stockageruimtes voorzien. Het sanitair blok zal ook als als openbaar toilet dienstdoen. Het geheel is zorgvuldig ontworpen met oog voor functionaliteit, de erfgoedwaarde van de historische kapel en aandacht voor hernieuwbare energie (zonnepanelen, een warmtepomp, isolatie).

    Blikvanger

    Het ontwerp voor het vernieuwde toeristisch bezoekerscentrum versterkt de kenmerkende elementen van het historische gebouw zoals de raamopeningen, de dakhelling, de lichtinval en de structuur met steunberen. De nieuwe aanbouw zal een moderne spiegeling zijn van de vorm van de Hospitaalkapel en benadrukt het karakteristieke uitzicht ervan.

    Het nieuwe geheel moet een blikvanger zijn aan de Inghelantsite, vlakbij de Dender en het stadscentrum, en een mooie nieuwe ontmoetingsplek.

    De intercommunale SOLVA is aangesteld als bouwheer, de opdracht zelf is toevertrouwd aan DAT Architectenburo uit Zottegem. De timing voor de werken wordt binnenkort opgesteld. Tijdens de werken blijft de dienst toerisme geopend in de Hospitaalkapel.

    Toerisme

    De schepen voor toerisme Alain Triest (Open Vld) is tevreden: “Met deze verbouwing krijgt de dienst toerisme een volwaardige thuis. Deze unieke locatie op de rand van de toekomstige nieuwe stadstuin in de Inghelantsite zal de toegangspoort vormen voor de toeristen, die onze stad bezoeken. Een mooi extraatje: de moderne openbare toiletten, die zijn voorzien in het nieuwe gebouw. Dat is een faciliteit, die we al jaren missen in onze stad.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons