Het Zusterhuis zoals het ooit is geweest

    13 december 2023

    NINOVE – Jacques De Kegel stelt woensdag 13 december zijn fotoboek voor over de gebouwen van het voormalige Instituut HH Harten in de Burchtstraat.

    In het najaar van 2021 kreeg Jacques De Kegel de gelegenheid om de leegstaande gebouwen van het Zusterhuis uitgebreid te bezoeken en te fotograferen. De zusters van de HH Harten waren toen al verhuisd naar de nieuwbouwappartementen langs de Kloosterweg, maar de gebouwen waren op het moment van zijn bezoeken nog niet gesloopt.

    Inkijk

    Het resultaat van zijn fotografische zoektocht heeft hij gebundeld in het fotoboek ‘Het Zusterhuis zoals het ooit is geweest’. Het geeft een unieke inkijk in de gebouwen, die gedurende eeuwen zijn gebruikt voor ziekenzorg en onderwijs. Door de ligging naast de Dender stonden ze meermaals onder water, waarvan de gevolgen duidelijk waren af te lezen op de muren van de kelders. Tegelijk is de lezer een blik gegund in de leefwereld van de zusters. Hun kamers waren inmiddels verlaten, maar de bestofte piano stond er nog. Op de immense zolder eiste een verloren wc-pot nog enige aandacht op.

    Het boek is dus een gids op een zoektocht doorheen een rijk verleden, dat zijn tijd heeft gehad en nu een nieuwe invulling krijgt met de uitbouw van het Hartencollege. De bekende gevel in de Burchtstraat en de achterliggende gebouwen zijn er niet meer. Dit boek houdt de gedachte eraan nog levend.

    De voorstelling heeft plaats op woensdag 13 december om 19 uur op de campus Onderwijslaan van het Hartencollege. De auteur tekent daar de boeken van de voorintekenaars.

    Vanaf 1 december kost het boek € 30 (zachte kaft) of € 50 (luxe-editie, genaaid met harde kaft). Je kunt het kopen bij de dienst toerisme (Hospitaalkapel Burchtstraat) en de Standaardboekhandel (Centrumlaan).

    MLI

    De voorstelling van het boek heeft woensdag 13 december om 19 uur plaats in het Hartencollege, campus Onderwijslaan.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons