“Hier is sprake van sabotage”

    02 maart 2024

    NINOVE – De renovatie van de stedelijke sporthal kampt van meet af aan met waterinsijpeling. Volgens de schepen van sport Marc Torrekens (Open Vld) is hier kwaad opzet mee gemoeid.

    Die werken omvatten de renovatie en de isolatie van het dak en de gevel en de vernieuwing van het buitenschrijnwerk. Het budget bedraagt € 1.149.745,49 (excl. btw).

    In oktober 2023 zijn die werkzaamheden gestart en ze moeten zijn afgerond in het voorjaar van 2024. Tijdens de werken zou de hinder voor de gebruikers tot een minimum worden beperkt. Maar al van bij de aanvang liep het mis. ’t Sportsteksken was vrijdag 27 oktober voor het hele weekend gedwongen gesloten. Tijdens de dakwerken was door waterinsijpeling een veiligheidsprobleem ontstaan. Dat zou niet voor het laatst zijn.

    Water

    Daarom wou Ilse Malfroot (Forza Ninove) op de gemeenteraad van 26 februari een stand van zaken vernemen van de schepen. “In de kleedkamers en de judozaal loopt het water letterlijk van de muren. In de judozaal staat zelfs een container om het overtollige water op te vangen. Op welke manier wordt de hinder voor de gebruikers beperkt en kunnen ze tijdelijk elders hun favoriete sport beoefenen? Nam u al contact op met de aannemer betreffende deze problematiek? Hoe wordt dat opgelost en binnen welke termijn?”

    De gevelpanelen zijn inmiddels voor de helft geplaatst, de ramen zouden vanaf dinsdag 27 februari worden gezet en de dakrenovatie is in uitvoering. “Als er geen extra problemen opduiken, zou dat in mei/juni zijn voltooid”, aldus de schepen. “We hebben de hinder voor de gebruikers zoveel mogelijk proberen te beperken. Voor de mattenzaal hebben we geen alternatief, maar de kleedkamers zijn niet nat. Telkens een probleem opdook, hebben wij de aannemer hierop aangesproken, onder meer tijdens de wekelijkse werfvergaderingen. Hij nam iedere keer maatregelen om dat op te lossen.”

    Sabotage

    Zaterdag 24 februari was er terug wateroverlast. “Er was waterinfiltratie in de gang, de bovenzaal en de vergaderzaal. Op 25 februari is het gat in de afvoertap gedicht. Vandaag (nvdr: maandag 26 februari) was er waterinsijpeling in de cafetaria. Ik ben zelf met onder andere de aannemer en de architect gaan kijken: de dichting van het tapgat was weggesneden. Het is terug gedicht, maar hier is toch sprake van sabotage. Bij elke vaststelling zoeken we een oplossing, brengen we de verzekering op de hoogte en stellen wij de aannemer in gebreke. De plafonds, de leidingen, de elektriciteit… alles moet worden vernieuwd. Onze dienst patrimonium volgt dit nauwgezet op.”

    “Voor anderhalf miljoen zou die man toch moeten weten wat ze doen”, concludeerde Malfroot. “Bij sabotage moet je klacht neerleggen, want er zal ook blijvende schade zijn. De hele aanpak lijkt me trouwens nogal amateuristisch.”

    “Die aannemer is via overheidsopdracht aangewezen, begeleid door de ontwerper en de veiligheidscontrole”, lichtte burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) nog toe. “Het is van in het begin misgelopen en de aannemer ging grondig in de fout. Maar we hebben alle stappen ondernomen, ook voor schadevergoeding. De clubs en de cafetaria zijn de grootste slachtoffers.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons