Nieuwe poging verkoop pastorie

    20 juli 2023

    NEIGEM – De Ninoofse gemeenteraad ging op 26 juni akkoord om de pacht op het weiland achter de pastorie te beëindigen. Dat zou potentiële kopers van het pand moeten over de streep trekken.

    De pastorie in de Pastorijstraat 3 staat al een hele tijd leeg en te koop. De gemeenteraad ging op 20 juni 2019 akkoord met de openbare verkoop van het gebouw met achterliggend weiland. Het stadsbestuur stelde hiervoor op 16 juli 2019 een notaris aan en de gemeenteraad ging op 23 april 2020 akkoord met het lastenkohier.

    Even later gaf het college van burgemeester en schepenen op 4 mei 2020 een negatief stedenbouwkundig attest voor het slopen van de pastorie en het bouwen van drie woningen. De gemeenteraad keurde nadien op 19 september 2021 het gewijzigd lastenkohier goed.

    Pacht

    Op de drie zitdagen voor de openbare verkoop van de pastorie en het achterliggend weiland is de afgelopen jaren evenwel geen enkel bod uitgebracht. Verschillende potentiële kopers gaven als reden hiervoor de bestaande pacht op het achterliggende weiland.

    De huidige pachter bleek bereid te zijn om de pacht te beëindigen, mits de billijke vergoeding van € 5.616,00, volgens het ontwerp van de notariële akte. Dit bedrag zal uiterlijk 2 maand na de effectieve verkoop van de pastorie worden betaald.

    In het najaar van 2023 heeft opnieuw een openbare verkoop van het gebouw en het achterliggende perceel plaats.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons