Sloop Kaaischool stilgelegd door asbest

    04 maart 2024

    NINOVE – De sloopwerken zijn maandag 4 maart tijdelijk stilgelegd. Bij de ontmanteling is extra asbest gevonden, die niet kon worden opgemerkt tijdens de opmaak van de asbestinventaris.

    De afbraak van het grootste gedeelte van de verkommerde Kaaischool in de Oude Kaaistraat was sinds dinsdag 13 februari aan de gang. De opschorting van de werken moet een extra onderzoek toelaten om nadien het asbest op een correcte en veilige manier te verwijderen.

    Inghelantsite

    De school stond al een lange tijd leeg. Omwille van de zeer slechte toestand worden drie zijden van het gebouwencomplex gesloopt. De meest karakteristieke zijde langs de Dender blijft behouden en krijgt na restauratie een publieke functie. De siersteen met daarop ‘Stortbaden’ wordt verwerkt in de nieuwbouw.

    Na de afbraak komt op deze plek voorlopig een parking. Een fiets- en voetpad zal deze verbinden met de Graanmarkt. Nadien is hier op basis van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Inghelantsite een woonzone gepland met horeca langs de Dender en een ondergrondse parking.

    In de hoek van de Graanmarkt is momenteel nog de sloop bezig van de bouwvallige panden naast de Raadskelder. Samen met de andere privé-eigendom in de Burchtstraat maken ze deel uit van de Inghelantsite, het deel tussen de Graanmarkt-Oude Kaaistraat-Burchtstraat-Dender.

    Het is niet meteen duidelijk wanneer de aannemer de sloop van de Kaaischool kan hervatten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons