‘Snel & Wel’ moet weer op zoek naar onderkomen

    11 december 2023

    MEERBEKE – De fietskoerierdienst had nog maar sinds juni van dit jaar een voorlopige uitvalsbasis gevonden in het voormalige jeugdhuis Het Uur langs de Halsesteenweg. Het gebouw staat nu te koop en dus moet ‘Snel & Wel’ (S&W) uitkijken naar een nieuwe stek.

    Het sociale tewerkstellingsproject is een initiatief van Steunpunt Welzijn, gesteund door Werkpunt Ninove en de stad Ninove. Het fietskoerierbedrijf stelt mensen te werk, die het moeilijk hebben om op de reguliere arbeidsmarkt werk te vinden.

    Zoektocht

    S&W vond eerst onderdak in de voormalige gebouwen van de Bond Moyson aan de Geraardsbergsestraat, achter De Vooruit. Dat pand ligt inmiddels tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuwbouw. De koerierdienst had lang zicht op een definitieve plek in het leegstaande NMBS-station van Ninove, maar kreeg uiteindelijk om onduidelijke redenen nul op het rekest.

    Het Uur

    De stad kwam ter hulp en bood het gebouw van de voormalige Berlindiskring en later jeugdhuis Het Uur aan als een tijdelijke oplossing. Dat lijkt wel zeer tijdelijk, want inmiddels staat dit handelspand terug te koop. De biedingen starten maandag 11 december (10 uur) en kunnen lopen tot 19 december (10 uur), vanaf € 229.000.

    Voor S&W betekent dit opnieuw de start van een zoektocht naar een nieuw onderkomen. Bij voorkeur een centraal gelegen pand in Ninove, met voldoende plaats voor de koeriersruimte, een bureau en een stalling voor de koeriersfietsen.

    Info en biedingen: Biddit.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons