Gedelegeerd bestuurder VDAB over krapte op arbeidsmarkt

    01 september 2022

    NINOVE – Rotaryclub Ninove-Dendervallei nodigde Wim Adriaens uit. Deze Pollarenaar is de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).

    Michel Bellemans is sinds 1 juli de voorzitter van Rotary Ninove-Dendervallei. Op de statutaire vergadering mocht hij Wim Adriaens als spreker aankondigen.

    De Rotaryclub had hem dinsdagavond 30 augustus uitgenodigd om de situatie op de arbeidsmarkt toe te lichten aan de bestuursleden en de werkgevers.

    VDAB

    Wim Adriaens: “Er is een ‘war on talent’ aan de gang tussen werkgevers, zowel in de private als openbare sector. Studies tonen een structurele krapte aan op de arbeidsmarkt. Deze zal de volgende 10 jaar aanhouden”.

    De VDAB werkt hiervoor met een project, dat de toekomst van de Vlaamse arbeidsmarkt in kaart brengt. Een deel van de grote vraag op de markt komt door de uitstroom, maar ook door langdurige ziekte. Sinds 2016 telt België ruim meer langdurige zieken dan werklozen. Dit vormt één van de problemen.

    Het tekort aan de juiste profielen om vacatures in te vullen is eveneens een uitdaging.

    Daarom ziet de VDAB-topman drie belangrijke opdrachten voor de verschillende actoren op de arbeidsmarkt.

    • Werkzoekenden helpen om werk te vinden.
    • Wie werkt aan het werk houden.
    • Werklozen aansporen om gepast werk te vinden.

    Voor de vele bedrijven en openbare besturen, die worstelen om geschikte mensen aan te trekken, was dit alvast een boeiende en leerrijke avond.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons