Geen vergunning in beroep voor nieuwbouw dierenasiel Ninove

    12 februari 2021

    DENDERWINDEKE – De Raad voor Vergunningsbetwistingen wees het beroep af van het Dierenasiel Ninove. Martine Van Den Steen en de medewerkers beraden zich over de toekomst van het asiel. Hun inzet voor de dieren blijft echter onverminderd.

    Eerder had de provincie Oost-Vlaanderen de aanvraag voor een nieuwbouw geweigerd.

    Martine Van Den Steen: “We zouden nochtans voor de dieren een beter en groter onderkomen kunnen hebben. De luiken zouden ’s nachts dicht gaan, zodat de overlast voor de buurt sterk zou verminderen. Maar een nieuwbouw mag niet en de Raad voor Vergunningsbetwistingen geeft de provincie ook in beroep gelijk.”

    Noodzaak

    Het asiel is sinds 1980 gevestigd aan Kerkveld in Denderwindeke.

    “Dat is hier stilaan gegroeid en eigenlijk komen we 2 jaar tekort om als zonevreemde inplanting een afwijking te bekomen omwille van het algemeen belang. In feite is er zo goed als nergens plaats voor een dergelijk asiel, noch op een industrieterrein, noch in een landbouwgebied, noch in een woonzone.”

    Toch is een dierenasiel in de regio van wezenlijk belang. “Dat zegt ook Dierenwelzijn Vlaanderen. De asielen van Anderlecht en Aalst kunnen het anders niet aan en komen zonder ons in de problemen. Als je het aantal verloren gelopen en verwaarloosde dieren ziet, die hier elk jaar toekomen, weet je hoe noodzakelijk wij zijn.”

    Toekomst

    Noodzakelijk, maar dus zonder nieuwbouw. “We zijn inmiddels ongeveer vijf jaar bezig met dit dossier. Nu moeten we terug van nul beginnen. Met de dienst ruimtelijke ordening van Ninove en andere partijen zullen we samen zitten om na te gaan wat mogelijk is: aanpassingen doen, kleinschaliger werken of verhuizen naar een andere plek. Dat kan een afgelegen hoeve zijn, maar dan wel met de zekerheid, dat we daar ons asiel blijvend mogen vestigen.”

    Opgeven staat niet in het woordenboek van Martine en de medewerkers. “We kunnen niet anders. We doen voort.”

    Steunen kun je nog altijd, want een asiel beheer je niet met peeschijven.

    Info: dierenasiel Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons