Geen vormsels en eerste communies in Belgische bisdommen

    30 maart 2020

    NINOVE – De Belgische katholieke bisschoppen hebben beslist dat de vieringen van het vormsel en de eerste communie, voorzien tussen Pasen en Pinksteren, niet kunnen doorgaan. Zij verschuiven de vormsels naar september of oktober. De eerste communies hebben volgend schooljaar plaats.

    Het corona-virus verplicht ook de katholieke kerk tot uiterste voorzichtigheid. Zelfs wanneer de regering een versoepeling van de huidige maatregelen toelaat, zal zij geen vieringen toelaten met volle kerken en mensen van diverse families en generaties. Dat is ongeacht wat ze in de voorbije maanden met corona hebben meegemaakt.

    In de laatste maand van het schooljaar zullen de kinderen alles op alles moeten zetten om dit goed te voltooien. In het bijzonder geldt dat voor de vormelingen uit het 6de leerjaar basisonderwijs, die hun kwalificatie moeten halen voor het middelbaar onderwijs. Het heeft dan ook geen zin hun vormsel nog in juni te laten plaatsvinden.

    Ook al kunnen parochies of catechisten nu geen bijeenkomsten beleggen, toch vragen de bisschoppen dat ze contact houden met hun communicanten of vormelingen.

    Corneliusparochie

    Van zodra een nieuwe datum van de eerste communie is vastgelegd, zullen pastoor Alexander en zijn medewerkers de voorbereidende bijeenkomsten daarop afstemmen.

    Voor het vormsel is de datum van 26 en/of 27 september naar voor geschoven.

    De parochie organiseert een elektronische ‘herinschrijving’ (bevestiging) voor vormsel en eerste communie elektronisch, ten laatste tegen 30 juni 2020.

    Info: Sint-Corneliusparochie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons