Geo en Daisy sluiten donderdagavond voorgoed hun slagerij

    09 december 2021

    DENDERWINDEKE – “We hadden vorig jaar op nieuwjaardag besloten, dat 9 december 2021 de ideale dag zou zijn om te stoppen.” En dus bestellen Geo en Daisy De Cleer donderdag na 33 jaar hun laatste pensen en gehakt en snijden ze voor de laatste keer nog een mooie entrecote af.

    De beslissing was al een tijdje geleden genomen, los van de corona-perikelen. “Eigenlijk lag dat al jaren vast en was het enkel nog uitkijken naar een ideaal moment”, vertelde ons Geo in hun zaak aan het begin van de Krepelstraat. “9 december is trouwens een symbolische datum: 28 jaar geleden hebben we op die dag onze pa begraven. Hij was 58, de leeftijd, die wij nu hebben.”

    5 generaties

    Slagerij De Cleer kan bogen op een familietraditie van vijf generaties. “Mijn betovergrootvader en overgrootvader waren slachters. Rond 1900 begon mijn grootvader een beenhouwerij, vader nam het van hem over en sinds 1989 staan Daisy en ik in de zaak.”

    In 1994 hebben ze de slagerij in de Krepelstraat volledig vernieuwd. Daisy stond steeds in de winkel en kan het best de reacties van de klanten inschatten op hun besluit om te stoppen.

    “Ze hebben een dubbel gevoel. Enerzijds gunnen ze het ons wel, anderzijds zullen ze ons missen. Van onze goede trouwe klanten kregen we zelfs al bloemen, kaartjes, champagne.”

    Een van hen is Robbie: “Ik begrijp inderdaad, dat ze na zoveel jaar willen stoppen, maar het is natuurlijk spijtig. Als geboren Winnikenaar ben ik hier van kindsbeen al klant, nog bij Miel indertijd.”

    Vrije tijd

    Van de klassieke vrees voor het zwarte gat liggen Daisy en Geo niet echt wakker.

    “Ik kan nog wat tijd steken in de Omloop Het Nieuwsblad, de Gooikse Pijl en De Grote Prijs van Oetingen. Maar we willen vooral genieten van de tijd, die nu vrijkomt: uitstappen doen, steden bezoeken, wat meer naar Spanje trekken. Al blijven we natuurlijk in Denderwindeke wonen.”

    We wensen Daisy en Geo het allerbeste toe in hun ontdekkingstocht van nieuwe mogelijkheden en een zinvolle invulling van hun vrijgekomen tijd.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons