Gevolgen van faillissement Vlaamse Energieleverancier

    07 december 2021

    OOST-VLAANDEREN –De Vlaamse Energieleverancier vroeg op 06 december 2021 het faillissement aan. Deze firma had in het voorjaar van 2021 de groepsaankoop-veiling voor gas en elektriciteit van de provincie Oost-Vlaanderen gewonnen.

    De levering van elektriciteit en gas wordt niet stopgezet.

    De netbeheerder Fluvius zal vanaf de dag van het vonnis (7 december 2021) als noodleverancier optreden voor de komende 60 dagen. Dit is geen voordelig tarief, maar verschaft de gedupeerden voldoende tijd om over te schakelen naar een commerciële leverancier.

    Dat gebeurt best binnen de 30 dagen. Dan kan je met de nieuwe leverancier afspreken om al vanaf de dag van het vonnis klant te worden. Je betaalt vanaf die dag de prijs van het nieuwe contract en niet de prijs van noodleverancier Fluvius, die niet voordelig is.

    Provincie

    De provincie Oost-Vlaanderen zoekt ook een ruimere oplossing voor de mensen, die via de groepsaankoop klant waren bij de Vlaamse Energieleverancier.

    Ze streeft naar een zo goed mogelijke oplossing voor de klanten van de groepsaankoop en zal hen op de hoogte houden van de recente ontwikkelingen. In ieder geval zal ze alle gedupeerden zo snel mogelijk informeren over de huidige situatie en de volgende stappen, die ze kunnen ondernemen.

    Nieuw contract

    In tussentijd raadt de provincie aan om de (eventuele) domiciliëring of voorziene voorschotten stop te zetten. Iedereen kan ook zelf op zoek gaan naar een nieuw energiecontract via de V-test van de VREG. Dit is de enige objectieve vergelijkingswebsite voor energiecontracten.

    Sommige contracten op de V-test hanteren een verdoken verbrekingsvergoeding. Dat is een vaste vergoeding (abonnementskost), die voor het ganse jaar wordt doorgerekend, indien je het contract vroegtijdig beëindigt. Gelet op de zeer hoge energieprijzen, is het belangrijk dat je ten allen tijde van energiecontract kunt veranderen, zonder een hoge vaste vergoeding.

    Groepsaankoop

    Intussen is ook net de inschrijfperiode gestart voor de nieuwe groepsaankoop van de provincie.

    Om problemen zoals met de Vlaamse Energieleverancier te vermijden, is een strenge creditcheck van de kandidaat-energieleveranciers als bijkomende voorwaarde opgenomen.

    Info: V-test VREG – 0800 60 601 – groenestroom@oost-vlaanderen.beveel gestelde vragen van de VREG.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons