“Gij zult actief zijn of niet zijn!”

    31 mei 2020

    NINOVE – De vrijetijdssector lanceert facebookgroep ‘Ninove Boegeert’. We zullen de komende maanden actief zijn of niet zijn.

    Ninovieters zouden volgens de initiatiefnemers niet willen stil zitten, maar actief bezig zijn en creatief uit de hoek komen: ‘boegeren’ dus.

    Dit heet een prachtig Ninoofs dialectwoord te zijn, dat zoveel meer omvat dan enkel ‘bewegen’. Al zijn niet alle lokale dialectologen het eens met de schrijfwijze; daarvoor bestaat een Ninoofs dialectwoordenboek.

    In de Facebookgroep ‘Ninove Boegeert’ posten de stadsdiensten de komende maanden heel wat tips om Ninovieters bezig te houden. Maar de inwoners mogen er ook hun eigen talent en/of tips delen. Componeerden ze een muziekstuk? Zijn ze gek van een gedicht? Kennen ze een écht verborgen plekje? En willen ze dit graag delen? Dan kunnen ze het posten in de FB-groep ‘Ninove Boegeert’. Zo kan iedereen meegenieten, vanuit zijn kot.

    Burgemeester Tania De Jonge: “Onze vrijetijdssector zat niet stil, ook al zijn al onze evenementen afgelast. Onze diensten zijn heel actief op sociale media en breiden dit nu ook uit met een platform. Een initiatief dat ik alleen maar kan toejuichen. Het is nog niet zeker wat de zomer zal brengen op vlak van evenementen. Het is dan ook fijn, dat onze inwoners via deze weg toch leuke dingen kunnen ontdekken.”

    Ondertussen werkt de cel evenementen, samen met schepen voor cultuur Henri Evenepoel en schepen voor evenementen Marc Torrekens, verder aan een plan om deze zomer toch ook leven in de stad te brengen. Uiteraard houden ze rekening met de opgelegde maatregelen.

    Info: vanaf maandag 1 juni kan je ‘Ninove Boegeert’ vinden op Facebook. Sluit aan en verveel je de komende maanden geen moment.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons