Goed nieuws voor Soepertroeper

    06 november 2020

    MEERBEKE – Jeroen Van Assche kreeg van het kabinet van gouverneur Van Cauter goed nieuws: hij mag zijn gratis soepbedeling voortzetten. Haar politiebesluit is niet op zijn activiteit van toepassing.

    Met de lockdown als aanleiding startte Jeroen Van Assche ‘Soepertroeper’: een kop heerlijke warme wintersoep brengen bij eenzame of alleenstaande mensen.

    “Zo brengen we toch wat gezellige warmte tijdens de komende wintermaanden. Haal de soepkom boven en maak samen met je gezin lekkere verse soep. Het kost een kleine moeite en het is een leuk idee om samen met de kinderen groenten te snijden en het vuur aan te zetten.”

    Een waardevol en warm initiatief, al zorgde het besluit van gouverneur Van Cauter donderdag 5 november ook hier voor een koude douche. Vanaf maandag 9 november is er een verbod op de occasionele niet-commerciële verkoop aan huis, afhaal of levering.

    Goed nieuws

    Jeroen Van Assche reageerde onmiddellijk: “Mag ik mijn zelfgemaakte soep nog aan de deur zetten bij mensen? Mag ik afhaalsoep van bij een traiteur zelf op de stoep zetten of moet de levering ook door de traiteur gebeuren? Dat is momenteel allemaal niet duidelijk. Ik wil in ieder geval doorgaan met mijn soepbedeling, maar wil ook geen boete krijgen.”

    En dus ging hij hierop door. Met gunstig gevolg, zo bleek vrijdag 6 november uit bericht van het kabinet van de gouverneur.

    In de veronderstelling, dat het hier niet gaat om verkoop, maar puur over het gratis bezorgen van soep, valt dit initiatief niet onder het politiebesluit van mevrouw de gouverneur. Indien u bij de traiteur soep bestelt met het oogpunt te verkopen en leveren bij mensen, dan kan dit niet. U bent geen professionele aanbieder. De traiteur zelf kan de soep wel leveren.”

    Dit weekend staat wortelsoep op het menu.

    Info: Soepertroeper.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons