Goede zomer voor De Gavers

    19 oktober 2023

    GERAARDSBERGEN – De Gavers en de andere provinciale domeinen met zwemwater blikken terug op een goede zomer, met een nieuw zwemreglement.

    Van juni tot september ontvingen ze in De Ster, Nieuwdonk, De Gavers en Puyenbroeck 272.942 bezoekers, net iets minder dan in 2022. Daar zit vooral het slechte weer in juli en augustus voor iets tussen. Juni en vooral september waren dan weer beter dan vorig jaar; door de hittegolf in september bleven de zwemzones langer. Het weer blijft dus de belangrijkste factor in het bezoekersaantal.

    Nieuw zwemreglement

    Wegens de grote drukte en een reeks incidenten in de zomer van 2022 paste de provincie het zwemreglement voor haar domeinen aan.

    Vanaf 1 juni 2023 is het nieuwe zwemreglement van kracht, met onder meer een verplichte identiteitscontrole vanaf 12 jaar en aangepaste kledijvoorschriften. Bezoekers, die de regels overtreden of overlast bezorgen, kunnen een tijdelijk toegangsverbod krijgen.

    Incidenten

    De meeste incidenten zijn geregistreerd op de topdagen én bij de invoering van het nieuwe zwemreglement in juni. De meeste discussies gingen over de verplichte ID-controle, kledijvoorschriften en de terugbetaling van tickets.

    In totaal zijn voor de 4 domeinen 80 toegangsverboden toegekend, de meeste voor 1 maand (34 %) of 1 week (29 %), afhankelijk van de ernst van het incident. Er is slechts 1 verbod opgelegd voor 1 jaar wegens agressie tegenover personeel.

    Meer dan de helft van de toegangsverboden is gegeven voor het onrechtmatig toegang verschaffen tot de zwemzone. Andere veel voorkomende redenen waren het herhaaldelijk niet opvolgen van de maatregelen of het beledigen van het personeel.

    Nu het zwemseizoen is afgelopen, plant de provincie een grondige analyse van de maatregelen en toegangsvoorwaarden.

    Info: De Gavers.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons