Gouverneur Van Cauter verbiedt fuiven en gelegenheidsfeesten

  23 november 2021

  OOST-VLAANDEREN – De komende vier weken verbiedt provinciegouverneur Carina Van Cauter fuiven en andere gelegenheidsfeesten, die niet professioneel zijn omkaderd.

  Het gaat vooral over activiteiten van jeugdverenigingen of sportclubs.

  Evenementen of feesten in clubs en danscafés vallen onder de federale coronaregels en zijn professioneel georganiseerd. Voor deze zaken geldt het politiebesluit van de gouverneur (voorlopig) niet.

  Fuiven

  “Het is niet de bedoeling om het nachtleven stil te leggen of de professionele sector te raken”, verduidelijkt het kabinet van de gouverneur. “We gaan ervan uit dat zij de federale regelgeving kunnen respecteren. Dit besluit is gericht op fuiven van jeugdbewegingen of publieke evenementen met een tent op het gemeenteplein.”

  De maatregel gaat in vanaf vrijdag 26 november 2021.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons