Gratis containertjes voor gebruikte injectienaalden

    13 december 2022

    NINOVE – De stad stelt gratis containertjes ter beschikking voor gebruikte injectienaalden. Een volle container kun je eveneens gratis inruilen voor een nieuw exemplaar op een recyclagepark van de ILvA.

    Gebruikte naalden in het restafval houden een groot risico in voor de ophalers. In principe moet je ze in een speciaal naaldcontainertje naar het recyclagepark brengen, waar ze bij het klein gevaarlijk afval (kga) horen. In ruil krijg je ter plaatste een nieuw.

    Gratis

    De stad stelt voortaan dergelijke containertjes gratis ter beschikking. Je kan ze afhalen aan de balie van het stadhuis (Centrumlaan 100). Je hebt hiervoor geen documenten nodig. De baliemedewerk(st)er registreert enkel jouw naam en adres.

    De hoogte van het naaldcontainertje is 12,5 cm. Voor langere naalden heb je een groter containertje nodig. Dit haal je, tegen betaling, bij de apotheker.

    Patiënten

    In hoofdzaak zijn de gratis containertjes bedoeld voor diabetespatiënten, maar ook voor andere patiënten, die geregeld inspuitingen nodig hebben (bij migraine, haaruitval…).

    Met één naaldcontainer (inhoud 1 liter) kan een diabetespatiënt ongeveer 1 jaar verder. De volle naaldcontainer ruil je in via de recyclageparken van de Intercommunale Land van Aalst (ILvA).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons