Gratis vallen voor Aziatische hoornaars

    03 april 2024

    NINOVE – De stad kocht 100 hoornaarvallen aan en stelt deze gratis ter beschikking. Afhalen kan vanaf donderdag 4 april aan het onthaal van het balieplein.

    De Aziatische hoornaar vormt een bedreiging voor onze inheemse bijenpopulatie. Samen met de vzw Ons Denderbieken kocht de stad daarom 100 vallen aan om te verspreiden op het grondgebied. In het voorjaar moeten deze vallen zo veel mogelijk rondvliegende koninginnen van de Aziatische hoornaar vangen, zodat het aantal nesten in de zomer verkleint.

    Lokvallen

    Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld): “De Aziatische hoornaar is een bedreiging voor onze inheemse bijensoorten en dat heeft zijn impact, niet in het minst op onze imkers. Naast de aankoop van de lokvallen en het gratis ter beschikkingstelling ervan, is het van belang om de inwoners te sensibiliseren hoe ze met deze wespensoort moeten omgaan.”

    Hoe meer mensen willen meehelpen, hoe groter de slaagkans van het project. Daarom roept de stad haar inwoners op om een gratis val te komen afhalen. Dat kan vanaf 4 april aan het onthaal van het balieplein (stadhuis, Bevrijdingslaan 7), tijdens de openingsuren.

    Info: Vespa-Watch Ons Denderbieken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons