Groen licht voor aanvraag stadslening door dierenasiel

    22 maart 2023

    NINOVE – Met de goedkeuring van het reglement ‘toegestane lening aan verenigingen’, kan het dierenasiel van Ninove een lening aanvragen van € 250.000.

    De gemeenteraad keurde maandag 20 maart dat reglement goed voor  de periode tot 31 december 2025. Verenigingen kunnen maximaal € 250.000 lenen voor werken aan de infrastructuur. Het bedrag is terugbetaalbaar op 10 jaar tegen 1 % intrest.

    Dierenasiel

    In februari was datzelfde reglement uitgesteld omdat er onduidelijkheden waren in verband met de intrest: 0 of 1 %.

    Volgens financieschepen Katie Coppens (Samen) was een keuze voor 1 % juridisch de meest sluitende beslissing en tegelijk een compensatie voor de administratieve kosten. Het zou ook mogelijke juridische problemen met tegenstanders van het dierenasiel – ook op de nieuwe vestigingsplaats – kunnen voorkomen.

    Voor Guy D’haeseleer (Forza Ninove) zou dat concreet voor een lening aan het dierenasiel beter 0 % geweest zijn, gelet op het groot maatschappelijk belang ervan. Dus stelde hij een wijziging in die zin voor.

    Wat een welles nietes opleverde over ‘beheren als een goede huisvader/-moeder’, ‘geld over de balk gooien’, een ‘lege stadskas’ versus een ‘zeer goed financieel beheer’.

    Uiteindelijk verwierp de meerderheid het Forza-voorstel en is het reglement – inclusief de 1 % – aanvaard, bij onthouding door Forza.

    Info: Lening aan verenigingen – herbekijk hier het debat rond de ‘lening aan verenigingen’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons