Groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterijen verlengd wegens succes

    08 juli 2022

    OOST-VLAANDEREN – Om aan de vraag te kunnen beantwoorden, organiseert het provinciebestuur een volgende groepsaankoop voor zonnepanelen en thuisbatterijen. Inschrijven kan tot 12 augustus 2022.

    Tot 14 juni 2022 konden geïnteresseerde burgers en KMO’s hun persoonlijk voorstel van de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij aanvaarden. Deze provinciale groepsaankopen wekten grote belangstelling op.

    Voordelen

    Vanwege die grote interesse organiseert de provincie Oost-Vlaanderen meteen een volgende groepsaankoop voor zonnepanelen en thuisbatterijen.

    Geïnteresseerden, die voor 12 augustus 2022 inschrijven, mogen hun persoonlijk voorstel midden augustus verwachten. Deelnemen aan deze groepsaankoop is vrijblijvend, zonder verplichting tot aankoop. Als je het persoonlijk voorstel aanvaardt, mag je de installatie verwachten in de winter van 2022-23.

    Als je intekent, kan je rekenen op de gekende voordelen van groepsaankopen: een scherpe prijs aan de beste kwaliteit en een vlotte administratieve opvolging. Hierdoor word je als deelnemer volledig ontzorgd. Deelnemers ontvangen ook objectieve informatie en de beste garanties. Het aanbod bestaat uit een compleet kwalitatief zonnepanelensysteem. De installatie is inclusief plaatsing en elektrische keuring.

    Potentieel

    Amper 6,5 % van de geschikte daken in Oost-Vlaanderen is voorzien van een zonnepaneleninstallatie. Tot 2020 waren in Oost-Vlaanderen zo’n 140.447 zonnepaneleninstallaties geplaatst bij particulieren met een vermogen kleiner dan of gelijk aan 10 kilowatt.

    Zonnepanelen zijn een rendabele investering. Door zelf energie op te wekken en deze optimaal te verbruiken, kunnen inwoners hun energiefactuur structureel verlagen. Bovendien verbetert de EPC-waarde (energieprestatiecertificaat) en stijgt de marktwaarde van de woning als er zonnepanelen op het dak liggen.

    Behalve persoonlijke en financiële voordelen leveren zonnepanelen ook collectieve klimaatwinsten op. Door te investeren in zonnepanelen reduceren huishoudens hun CO2-uitstoot. Die is vooral te wijten aan de verwarming van woningen via fossiele brandstoffen.

    Info: groepsaankoop zonnepanelen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons