Grote belangstelling voor infoavond over natuurbeheerplan

    05 april 2024

    NEDERHASSELT – De zaal van het Hof Ter Beke zat donderdag 4 april afgeladen vol voor een infoavond over de gevolgen van het natuurbeheerplan, dat Natuurpunt Ninove in de regio wil realiseren.

    De natuurvereniging wil de natuurbeheerplannen voor de Beverbeekvallei, de Kabbeekvallei en het Duivenbos samenvoegen en uitbreiden met een globaal kader. Het zou uiteindelijk een natuurgebied type 4 worden van 578 ha. Dat stuit bij de lokale landbouwers én bewoners duidelijk op een groeiende tegenstand.

    Info

    “De bedoeling van deze infoavond is om de gevolgen, maar ook de misvattingen uit te leggen in verband met dit plan”, vertelde ons na afloop Janna Bauters van het advocatenbureau OVDB. Ze kreeg tijdens haar uiteenzettingen en ook nadien heel wat vragen uit het publiek.

    Uit onze gesprekken bleek het Natuurpunt-plan niet alleen voor ongerustheid te zorgen bij landbouwers als Albert De Vos of vertegenwoordigers van de boerenorganisatie zoals Jonas Hanssen. Landbouwer Koen De Sutter is vader van een voetballende zoon. “Ook de terreinen van VK Nederhasselt zijn in die plannen opgenomen. Het heeft dus eveneens gevolgen voor de recreatie, waaraan men zoveel waarde hecht.”

    Voor Hendrik Van den Haute is het overigens niet enkel het beheerplan op zich, dat niet door de beugel kan. Met hem storen velen zich aan de manier, waarop Natuurpunt dit alles tracht te realiseren. “Voor een plan van een dergelijke omvang en impact overleg je toch eerst met de betrokkenen. Dat is niet gebeurd.” Een dialoog met Natuurpunt is dus niet meteen aan de orde.

    Daarmee is de kous niet af. Volgende week zullen juristen de mensen individueel bijstaan om een gestaafd bezwaar op te maken en in te dienen. Want donderdagavond was iedere betrokkene, die we in het Hof Ter Beke spraken, het eens: dit natuurbeheerplan van Natuurpunt moet op de schop.

    Info: Natuurpunt: ‘Een positief project voor de Beverbeekvallei’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons