Hartverwarmende feestzitting 20 jaar Ninove-Deszk

  08 juli 2024

  NINOVE – Onze stad is reeds twintig jaar bevriend met de Hongaarse gemeente Deszk. Uiteraard mocht men dit jubileum niet zomaar laten passeren.

  Een toevallige ontmoeting in 2004 leidde tot hechte vriendschappen, die ondertussen al twee decennia standhouden. Dit is zondag 7 juli gevierd in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

  Feestzitting

  De vrienden van Deszk landden afgelopen donderdag in Ninove en brachten zaterdag 6 juli een bezoek aan Antwerpen.

  Daags nadien volgde dan de officiële plechtigheid in de Stedelijke Academie. Het jeugdkoor Mozaïek bracht na achttien jaar, speciaal voor deze gelegenheid, een aantal beklijvende nummers ten gehore.

  Palinka

  Na de vele toespraken, onder anderen door Michel Casteur, Tania De Jonge en Alain Triest, was er een receptie in café Den Belleman. Daar vloeiden de Hongaarse dranken rijkelijk en vierde de vriendschap hoogtij.

  Laszlo Kiraly, de burgemeester van Deszk, trakteerde iedereen op een of meerdere glaasjes palinka, een typische sterkedrank van Hongarije. Hij vertelde ons met veel trots, dat hij die voor deze gelegenheid zelf had gefabriceerd. Hij had overduidelijk meer dan genoeg voorzien, want hij maar bleef rondgaan met zijn immense flessen van dit exquise kruidenmengsel.

  Het was een gezellig samenzijn, waarbij menigeen, die Deszk nog niet heeft bezocht, mijmerend uitkeek naar een weekendje weg richting Hongarije.

  BDB – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons